Brandveiligheid

Veel mensen denken dat een woningbrand hen niet overkomt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade, maar er vallen helaas ook ieder jaar slachtoffers. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de brandveiligheid van je woning. Maar wat heb je daarvoor eigenlijk nodig? Blusmiddelen en rookmelders? Of kun je de woning op een andere manier brandveilig maken?

Je kunt zelf veel doen om de brandveiligheid woning op orde te brengen. Bijvoorbeeld blusmiddelen kopen, rookmelder kopen of een brandmeldinstallatie plaatsen. Wij van Stijlplus kunnen u adviseren in de brandveiligheid van uw woning.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rookmelder

Met een brand is het vuur zelf niet het grootste probleem, maar wel de rookontwikkeling. Door de rook en bedwelmende dampen is het vaak moeilijk om je in je eigen huis te oriënteren en uitgangen te vinden. Zorg daarom voor rookmelders in ieder vertrek van je huis, behalve in de keuken en de badkamer.

De plaats van de rookmelder is minstens zo belangrijk:

  • Plaats de rookmelder altijd aan het plafond, rook stijgt namelijk altijd op

  • Plaats de rookmelder altijd minimaal 30 cm van een lamp

  • Plaats rookmelders niet boven radiatoren of convectorputten

  • Plaats rookmelders nooit te dicht bij de keuken zodat kookdampen geen vals alarm geven

STEL EEN VRAAG OVER ROOKMELDERS
0%
van de woningen beschikt over rookmelder
0%
van die rookmelders werkt
0%
van alle rookmelders is op de juiste plek geplaatst en werkt

Onderhoud rookmelder

Het onderhoud van de rookmelder is iets wat makkelijk vergeten wordt. Heb jij een rookmelder is huis? Test je deze regelmatig of maak je ‘m schoon? Het blijkt dat slechts de helft van alle rookmelders niet altijd werkt.

Zorg daarom voor onderhoud van je rookmelders door:

  • Ieder jaar de batterijen te vervangen tenzij anders staat vermeld op de rookmelder

  • Maak de rookmelder regelmatig stofvrij met een stofzuiger op lage zuigkracht

  • Test de rookmelder regelmatig door middel van de testknop

Koolmonoxidemelder

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar. Het gas haalt alle zuurstof uit je bloed en kan, als het niet tijdig wordt opgemerkt, een fatale afloop hebben. Zorg daarom dat de aanwezigheid van koolmonoxide in een vroeg stadium wordt gemeld.

Koolmonoxide (CO) is een giftig gas dat volledig geur-, kleur- en smaakloos is. Het ontstaat door onvolledige verbranding bij CV installaties, boilers, gaskooktoestellen, open haarden e.d. Voor een volledige verbranding is voldoende zuurstof nodig. Zorg daarom dat de ruimten waar deze apparaten staan goed geventileerd is.

Door een slecht werkende of verkeerd geïnstalleerde afvoer of gebrek aan onderhoud kan het voorkomen dat koolmonoxide niet juist wordt afgevoerd, maar zich ophoopt in de woning.

Plaats tenminste koolmonoxidemelders bij de cv ketel op de muur en op zithoogte in ruimtes waar je langdurig verblijft zoals de woonkamer en de slaapkamer.

STEL EEN VRAAG OVER KOOLMONOXIDEMELDERS

Meer informatie? Laat uw gegevens achter voor een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak
stijlplus

ADRESGEGEVENS

Vleersteeg 4
2291 DA Wateringen

E-MAIL info@stijlplus.nl
WEBSITE
www.stijlplus.nl
TELEFOON 0174 357 357

OPENINGSTIJDEN

ZONDAG EN MAANDAG
Gesloten

DINSDAG T/M VRIJDAG
09:00 – 12:00 / 13:00 – 17:00 uur

ZATERDAG
Op afspraak

INFORMATIE

Stijlplus is een gecertificeerd PKVW bedrijf en partner van LOXUP